Pedro Miguel
Izquierdo Cañas
Publicaciones (112) Publicaciones de Pedro Miguel Izquierdo Cañas
2024
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Could varieties genetically related to Tempranillo behave better than it under drought conditions?
Scientia Horticulturae, Vol. 331
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Distinctive Role of Yeast Strain on Aromatic Profile of Wines Made from Minority Grape Cultivars: Chemical and Sensory Characterization of Aroma Components
New Advances in Saccharomyces (IntechOpen), pp. 79-100
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The Effects of a Saccharomyces cerevisiae Strain Overexpressing the Endopolygalacturonase PGU1 Gene on the Aminoacidic, Volatile, and Phenolic Compositions of Cabernet Sauvignon Wines
Fermentation, Vol. 10, Núm. 7
2023
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Características enológicas de dos cultivares genéticamente relacionados: Tempranillo y Benedicto
Enoviticultura, Núm. 81
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Comparación de las aptitudes enológicas de Moscatel de Grano Menudo, Moscatel Serrano y Airén
La Semana vitivinícola, Núm. 3653, pp. 2037-2041
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Evaluación del estado hídrico de variedades minoritarias de vid de diferentes zonas vitícolas de España por medidas de la relación isotópica del carbono (δ13C)
ACE: Revista de enología, Núm. 193
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Evolved Saccharomyces cerevisiae strains to reduce ethyl carbamate in Sherry wines
Food Control, Vol. 153
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Influencia de diferentes estrategias de fermentación maloláctica sobre la duración del proceso y la calidad de vinos Tempranillo
La Semana vitivinícola, Núm. 3634, pp. 262-266
2022
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Evaluación del estado hídrico de variedades minoritarias de vid de diferentes zonas vitícolas de España por medidas de la relación isotópica del carbono (δ13C)
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
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Improving an Industrial Sherry Base Wine by Yeast Enhancement Strategies
Foods, Vol. 11, Núm. 8
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Transformar la calidad aromática de la uva mediante un tratamiento en campo es una realidad al alcance de las bodegas
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
2021
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Cultivar susceptibility to natural infections caused by fungal grapevine trunk pathogens in la mancha designation of origin (Spain)
Plants, Vol. 10, Núm. 6
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Effects of the pre-fermentative addition of chitosan on the nitrogenous fraction and the secondary fermentation products of SO2-free red wines
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 101, Núm. 3, pp. 1143-1149
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Empleo de la técnica "Check All That Apply (CATA)" para valorar el perfil sensorial de vinos blancos elaborados con cuatro variedades de uva identificadas recientemente en Castilla-La Mancha
Enólogos, Núm. 130, pp. 58-63
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Empleo de la técnica “Check All That Apply (CATA)” para valorar el perfil sensorial de vinos blancos elaborados con cuatro variedades de uva identificadas recientemente en Castilla-La Mancha
Enología del siglo XXI, Núm. 5, pp. 16-22
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Genotypic variation in phenolic composition of novel white grape genotypes (Vitis vinifera L.)
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 102
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Malolactic fermentation of tempranillo wines: Effects on chemical composition and sensory quality
Fermented and Distilled Alcoholic Beverages: A Technological, Chemical and Sensory Overview. Red Wines (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 53-77
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Saturation of grape musts with CO2: A technique to reduce the use of SO2 in white wines
LWT, Vol. 152
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Use of lachancea thermotolerans for biological vs. Chemical acidification at pilot-scale in white wines from warm areas
Fermentation, Vol. 7, Núm. 3
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‘Marselan’ y ‘Cabernet Sauvignon’: dos cultivares cercanos que producen vinos de diferente perfil
Enoviticultura, Núm. 70