Publicaciones (112) Publicaciones de Pedro Miguel Izquierdo Cañas

2022

  1. Evaluación del estado hídrico de variedades minoritarias de vid de diferentes zonas vitícolas de España por medidas de la relación isotópica del carbono (δ13C)

    IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña

  2. Improving an Industrial Sherry Base Wine by Yeast Enhancement Strategies

    Foods, Vol. 11, Núm. 8

  3. Transformar la calidad aromática de la uva mediante un tratamiento en campo es una realidad al alcance de las bodegas

    IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña

2021

  1. Cultivar susceptibility to natural infections caused by fungal grapevine trunk pathogens in la mancha designation of origin (Spain)

    Plants, Vol. 10, Núm. 6

  2. Effects of the pre-fermentative addition of chitosan on the nitrogenous fraction and the secondary fermentation products of SO2-free red wines

    Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 101, Núm. 3, pp. 1143-1149

  3. Empleo de la técnica "Check All That Apply (CATA)" para valorar el perfil sensorial de vinos blancos elaborados con cuatro variedades de uva identificadas recientemente en Castilla-La Mancha

    Enólogos, Núm. 130, pp. 58-63

  4. Empleo de la técnica “Check All That Apply (CATA)” para valorar el perfil sensorial de vinos blancos elaborados con cuatro variedades de uva identificadas recientemente en Castilla-La Mancha

    Enología del siglo XXI, Núm. 5, pp. 16-22

  5. Genotypic variation in phenolic composition of novel white grape genotypes (Vitis vinifera L.)

    Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 102

  6. Malolactic fermentation of tempranillo wines: Effects on chemical composition and sensory quality

    Fermented and Distilled Alcoholic Beverages: A Technological, Chemical and Sensory Overview. Red Wines (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 53-77

  7. Saturation of grape musts with CO2: A technique to reduce the use of SO2 in white wines

    LWT, Vol. 152

  8. Use of lachancea thermotolerans for biological vs. Chemical acidification at pilot-scale in white wines from warm areas

    Fermentation, Vol. 7, Núm. 3

  9. ‘Marselan’ y ‘Cabernet Sauvignon’: dos cultivares cercanos que producen vinos de diferente perfil

    Enoviticultura, Núm. 70