Publications dans lesquelles il/elle collabore avec Esteban García Romero (38)
2024
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Distinctive Role of Yeast Strain on Aromatic Profile of Wines Made from Minority Grape Cultivars: Chemical and Sensory Characterization of Aroma Components
New Advances in Saccharomyces (IntechOpen), pp. 79-100
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Seed and skin-derived flavanols in red wine: a study of Syrah, Marselan, and Tannat cultivars
European Food Research and Technology, Vol. 250, Núm. 3, pp. 845-857
2023
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Características enológicas de dos cultivares genéticamente relacionados: Tempranillo y Benedicto
Enoviticultura, Núm. 81
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Influencia de diferentes estrategias de fermentación maloláctica sobre la duración del proceso y la calidad de vinos Tempranillo
La Semana vitivinícola, Núm. 3634, pp. 262-266
2021
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Empleo de la técnica “Check All That Apply (CATA)” para valorar el perfil sensorial de vinos blancos elaborados con cuatro variedades de uva identificadas recientemente en Castilla-La Mancha
Enología del siglo XXI, Núm. 5, pp. 16-22
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Genotypic variation in phenolic composition of novel white grape genotypes (Vitis vinifera L.)
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 102
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Saturation of grape musts with CO2: A technique to reduce the use of SO2 in white wines
LWT, Vol. 152
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‘Marselan’ y ‘Cabernet Sauvignon’: dos cultivares cercanos que producen vinos de diferente perfil
Enoviticultura, Núm. 70
2020
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Airén y Pedro Ximénez: vinos de diferente perfil sensorial
La Semana vitivinícola, Núm. 3574, pp. 1350-1354
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Airén y Pedro Ximénez: vinos de diferente perfil sensorial
La Semana vitivinícola, Núm. 3581, pp. 2062-2065
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Analysis of the phenolic composition and yield of ‘BRS Vitoria’ seedless table grape under different bunch densities using HPLC–DAD–ESI-MS/MS
Food Research International, Vol. 130
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Co-existence of Inoculated Yeast and Lactic Acid Bacteria and Their Impact on the Aroma Profile and Sensory Traits of Tempranillo Red Wine
Fermentation, Vol. 6, Núm. 1
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Comprehensive chemical and sensory assessment of wines made from white grapes of vitis vinifera cultivars albillo dorado and montonera del casar: a comparative study with airén
Foods, Vol. 9, Núm. 9
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Effect of fermentation temperature on volatile compounds of Petit Verdot red wines from the Spanish region of La Mancha (central-southeastern Spain)
European Food Research and Technology, Vol. 246, Núm. 6, pp. 1153-1165
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Influence of supplementing red wine with oak staves of various ellagitannin release potentials and different micro-oxygenation doses on wine colour and phenolic and volatile composition
OENO ONE: Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, Vol. 54, Núm. 3, pp. 497-511
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Perfil aromático y sensorial de los vinos albillo real y albillo dorado
Enología del siglo XXI, Núm. 4, pp. 8-19
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Reducción de las dosis de sulfuroso en vinos blancos mediante la aplicación de CO2 en los mostos
La Semana vitivinícola, Núm. 3581, pp. 2058-2061
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Reducción de las dosis de sulfuroso en vinos blancos mediante la aplicación de CO2 en los mostos
La Semana vitivinícola, Núm. 3570, pp. 950-953
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Stilbenes in grapes and wines of Tannat, Marselan and Syrah from Uruguay
OENO ONE: Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, Vol. 54, Núm. 1, pp. 27-36
2019
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Estudio comparativo del perfil químico de aroma de vinos de la variedad moscatel grano menudo y malvasía aromática de Castilla-La Mancha
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019