Adela
Mena Morales
Publikationen (65) Publikationen von Adela Mena Morales
2024
-
Distinctive Role of Yeast Strain on Aromatic Profile of Wines Made from Minority Grape Cultivars: Chemical and Sensory Characterization of Aroma Components
New Advances in Saccharomyces (IntechOpen), pp. 79-100
-
Seed and skin-derived flavanols in red wine: a study of Syrah, Marselan, and Tannat cultivars
European Food Research and Technology, Vol. 250, Núm. 3, pp. 845-857
-
The Valorization of Spanish Minority Grapevine Varieties—The Volatile Profile of Their Wines as a Characterization Feature
Agronomy, Vol. 14, Núm. 5
2023
-
Características enológicas de dos cultivares genéticamente relacionados: Tempranillo y Benedicto
Enoviticultura, Núm. 81
-
Evaluación del estado hídrico de variedades minoritarias de vid de diferentes zonas vitícolas de España por medidas de la relación isotópica del carbono (δ13C)
ACE: Revista de enología, Núm. 193
-
Evolved Saccharomyces cerevisiae strains to reduce ethyl carbamate in Sherry wines
Food Control, Vol. 153
-
Influencia de diferentes estrategias de fermentación maloláctica sobre la duración del proceso y la calidad de vinos Tempranillo
La Semana vitivinícola, Núm. 3634, pp. 262-266
-
Variability in the Agronomic Behavior of 12 White Grapevine Varieties Grown under Severe Water Stress Conditions in the La Mancha Wine Region
Horticulturae, Vol. 9, Núm. 2
-
Variation in Susceptibility to Downy Mildew Infection in Spanish Minority Vine Varieties
Plants, Vol. 12, Núm. 14
2022
-
Agronomic Response of 13 Spanish Red Grapevine (Vitis vinifera L.) Cultivars under Drought Conditions in a Semi-Arid Mediterranean Climate
Agronomy, Vol. 12, Núm. 10
-
Evaluación del estado hídrico de variedades minoritarias de vid de diferentes zonas vitícolas de España por medidas de la relación isotópica del carbono (δ13C)
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
-
Improving an Industrial Sherry Base Wine by Yeast Enhancement Strategies
Foods, Vol. 11, Núm. 8
-
Long-term drought resilience of traditional red grapevine varieties from a semi-arid region
XIV International Terroir Congress
-
Semejanzas agronómicas entre diferentes variedades de las "familias" Garnacha y Velasco cultivadas en condiciones de sequía en La Mancha
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
2021
-
Empleo de la técnica "Check All That Apply (CATA)" para valorar el perfil sensorial de vinos blancos elaborados con cuatro variedades de uva identificadas recientemente en Castilla-La Mancha
Enólogos, Núm. 130, pp. 58-63
-
Empleo de la técnica “Check All That Apply (CATA)” para valorar el perfil sensorial de vinos blancos elaborados con cuatro variedades de uva identificadas recientemente en Castilla-La Mancha
Enología del siglo XXI, Núm. 5, pp. 16-22
-
Genotypic variation in phenolic composition of novel white grape genotypes (Vitis vinifera L.)
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 102
-
Saturation of grape musts with CO2: A technique to reduce the use of SO2 in white wines
LWT, Vol. 152
-
Use of lachancea thermotolerans for biological vs. Chemical acidification at pilot-scale in white wines from warm areas
Fermentation, Vol. 7, Núm. 3
-
‘Marselan’ y ‘Cabernet Sauvignon’: dos cultivares cercanos que producen vinos de diferente perfil
Enoviticultura, Núm. 70