Centro de investigación
Instituto de la Vid y el Vino de CLM
Publicaciones (14) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a
2021
-
Cultivar susceptibility to natural infections caused by fungal grapevine trunk pathogens in la mancha designation of origin (Spain)
Plants, Vol. 10, Núm. 6
-
Effects of the pre-fermentative addition of chitosan on the nitrogenous fraction and the secondary fermentation products of SO2-free red wines
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 101, Núm. 3, pp. 1143-1149
-
Effects of water stress on the phenolic compounds of ‘Merlot’ grapes in a semi-arid mediterranean climate
Horticulturae, Vol. 7, Núm. 7
-
Empleo de la técnica "Check All That Apply (CATA)" para valorar el perfil sensorial de vinos blancos elaborados con cuatro variedades de uva identificadas recientemente en Castilla-La Mancha
Enólogos, Núm. 130, pp. 58-63
-
Empleo de la técnica “Check All That Apply (CATA)” para valorar el perfil sensorial de vinos blancos elaborados con cuatro variedades de uva identificadas recientemente en Castilla-La Mancha
Enología del siglo XXI, Núm. 5, pp. 16-22
-
Genotypic variation in phenolic composition of novel white grape genotypes (Vitis vinifera L.)
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 102
-
Gestión de la energía en explotaciones porcinas de producción intensiva
MG Mundo ganadero, Año 32, Núm. 302, pp. 26-28
-
Identification and quantification of phenolic composition from different species of Jabuticaba (Plinia spp.) by HPLC-DAD-ESI/MSn
Food chemistry, Vol. 355, pp. 129605
-
Malolactic fermentation of tempranillo wines: Effects on chemical composition and sensory quality
Fermented and Distilled Alcoholic Beverages: A Technological, Chemical and Sensory Overview. Red Wines (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 53-77
-
Projected effects of climate change on Tempranillo and Chardonnay varieties in La Mancha Designation of Origin
Agronomy for Sustainable Development, Vol. 41, Núm. 2
-
Retos de la I+D+I en el sector ganadero
MG Mundo ganadero, Año 32, Núm. 300, pp. 64-65
-
Saturation of grape musts with CO2: A technique to reduce the use of SO2 in white wines
LWT, Vol. 152
-
Use of lachancea thermotolerans for biological vs. Chemical acidification at pilot-scale in white wines from warm areas
Fermentation, Vol. 7, Núm. 3
-
‘Marselan’ y ‘Cabernet Sauvignon’: dos cultivares cercanos que producen vinos de diferente perfil
Enoviticultura, Núm. 70