Instituto de la Vid y el Vino de CLM
Centro de investigación
Universidad de Castilla-La Mancha
Ciudad Real, EspañaPublicacións en colaboración con investigadores/as de Universidad de Castilla-La Mancha (90)
2024
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Could varieties genetically related to Tempranillo behave better than it under drought conditions?
Scientia Horticulturae, Vol. 331
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Seed and skin-derived flavanols in red wine: a study of Syrah, Marselan, and Tannat cultivars
European Food Research and Technology, Vol. 250, Núm. 3, pp. 845-857
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The Effects of a Saccharomyces cerevisiae Strain Overexpressing the Endopolygalacturonase PGU1 Gene on the Aminoacidic, Volatile, and Phenolic Compositions of Cabernet Sauvignon Wines
Fermentation, Vol. 10, Núm. 7
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Variability in water use behavior during drought of different grapevine varieties: Assessment of their regulation of water status and stomatal control
Agricultural Water Management, Vol. 291
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Volatile Characterization of Recovery Minority Grape Varieties from Castilla-La Mancha Region (Spain)
Plants, Vol. 13, Núm. 11
2023
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Características enológicas de dos cultivares genéticamente relacionados: Tempranillo y Benedicto
Enoviticultura, Núm. 81
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Comparación de las aptitudes enológicas de Moscatel de Grano Menudo, Moscatel Serrano y Airén
La Semana vitivinícola, Núm. 3653, pp. 2037-2041
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Connecting the Soils with a Potential Viticultural Terroir Zone
Communications in Soil Science and Plant Analysis, Vol. 54, Núm. 5, pp. 597-610
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Variability in the Agronomic Behavior of 12 White Grapevine Varieties Grown under Severe Water Stress Conditions in the La Mancha Wine Region
Horticulturae, Vol. 9, Núm. 2
2022
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Agronomic Response of 13 Spanish Red Grapevine (Vitis vinifera L.) Cultivars under Drought Conditions in a Semi-Arid Mediterranean Climate
Agronomy, Vol. 12, Núm. 10
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Agronomic application effects of organic wastes on a squash crop production
International Journal of Recycling of Organic Waste in Agriculture, Vol. 11, Núm. 1, pp. 143-151
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Chemical composition of jabuticaba (Plinia jaboticaba) liquors produced from cachaça and cereal alcohol
LWT, Vol. 155
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Comparative study of volatile substances and ellagitannins released into wine by Quercus pyrenaica, Quercus petraea and Quercus alba barrels
Oeno One, Vol. 56, Núm. 3, pp. 233-245
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Influencia del régimen hídrico en el rendimiento y en los parámetros de calidad de seis variedades de vid tinta recuperadas en Castilla-La Mancha: comparación con variedades ampliamente cultivadas
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
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Semejanzas agronómicas entre diferentes variedades de las "familias" Garnacha y Velasco cultivadas en condiciones de sequía en La Mancha
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
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Transformar la calidad aromática de la uva mediante un tratamiento en campo es una realidad al alcance de las bodegas
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
2021
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Effects of the pre-fermentative addition of chitosan on the nitrogenous fraction and the secondary fermentation products of SO2-free red wines
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 101, Núm. 3, pp. 1143-1149
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Effects of water stress on the phenolic compounds of ‘Merlot’ grapes in a semi-arid mediterranean climate
Horticulturae, Vol. 7, Núm. 7
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Genotypic variation in phenolic composition of novel white grape genotypes (Vitis vinifera L.)
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 102
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Identification and quantification of phenolic composition from different species of Jabuticaba (Plinia spp.) by HPLC-DAD-ESI/MSn
Food chemistry, Vol. 355, pp. 129605